Turnaj v minivolejbale - Nymburk 18.11.2012

18.11.2012 21:59

V neděli 18.11. se naše Zlatíčka zúčastnila turnaje modrého minivolejbalu, tedy dětí narozených 2000 a mladších. Jeli jsme vyzkoušet co se už naučily nové hráčky a co zapomněly ty "staré" na turnaj do Nymburka, kterého se zúčastnilo celkem 23 družstev z Benátek, Kolína, Kostomlat, Týnce a samozřejmě nechyběla tři družstva z Kutné Hory podporovaná třemi dospělími poradci. V Nymburce jsme byli za chviličku a po chvilce bloudění v útrobách stadionu jsme našli pěknou halu, ve které se turnaj pořádal. Byli jsme na místě mezi prvními, a tak jsme obsadili šatnu, převlékli se a děvčata se šla rozcvičit. Mezitím dorazili i ostatní účastníci, takže pořadatelé udělali nástup, seznámili nás s pravidly a šlo se hrát. Naše družstva byla nasazena každé do jiné skupiny, které byly celkem 4. Z každé skupiny pak postupovala 4 družstva do bojů o umístění.

Složení našich družstev:

Kutná Hora A - Domča Nováková, Deniska Pešová a Péťa Muchová.

Kutná Hora B - Lucka Keblovská, Anička Hlínová a Lůca Šuhajová .

Kutná Hora C - Kája Částková, Natálka Jelínková a Nikolka Šimůnková

Naše Céčko mělo ve skupině nejtěžší soupeře a i přes velikou bojovnost se jim nepodařilo postoupit. S pozdějším vítězným družtvem Benátek uhrály 12 bodů a pěkně je potrápily. Béčko si vedlo o něco lépe a dvě vyhraná utkání je poslala do boje o 13.-16. místo. Některé zápasy měla děvčata rozehrané velmi dobře, bohužel se jim nepodařilo je dovést do vítězného konce. Nejlépe si vedlo naše Áčko, které vyhrálo všechna utkání kromě jednoho, kdy o postupu do top 4 rozhodl jediný míč a tak nastoupily do skupiny o 5.-8. místo.

V bojích o konečné pořadí si tým B jednou výhrou zajistil konečné patnácté místo a tým A dvěma výhrami obsadil krásné šesté místo.

Celkově se děvčatům turnaj velmi podařil, ve hře byly většinou lepší než soupeři, bohužel nás až příliš často zrazovalo podání. Za svojí bojovnost si jistě zaslouží velkou pochvalu a doufám, že nabyté zkušenosti zúročí na dalším turnaji, který se koná 16.12.

 

Fotky z turnaje najdete jako obvykle na rajčeti 

https://volejbalzlaticka.rajce.idnes.cz/2012_11_-_1._turnaj_v_minivolejbale_-_Nymburk

a postupně je ještě doplním o momentky z jiných fotoaparátů.